şömine - şömineler - şömine modelleri - şömine fiyatları - izmir şömine -

26 Ocak 2010 Salı

şömine aksesuarları

Şömine aksesuarları yada şömine seti olarak bilinir. Farklı şömine malzemelerinden meydana gelen parçalardır. Bu aletler şömineyi kullandığınız zaman lazım olacak, ateş yakmanızda yardımcı ya da yakmadığınız zaman temizlemede olanak sağlıyacak ürünlerdir. Şömineler için topladığımız odunları şömine odun kap içersinde muhafaza edebiliriz. Daha sonra bu odunları yakıp alevlendirmek için körükler bize yardımcı olacaktır. Şömine kurulumu ve montajı yaptırdıktan sonra işiniz tamamen bitmiyor. Tabi şömineyi tutuşturma araçları olmadan, ya da odunları taşıyıp koyacağınız bir kap, şömine alevini püskürtmek hava almasını sağlayıp daha çabuk yanmasını sağlamak, Sıcak iken içersindeki közleri oynamak için demir çubuklar gibi birçok aparata ihtiyaç duyulmaktadır.

Şömine Siperlik

Şömine Siperlik

Şöminenin ateşinden çocuklarımızı korumak için ise siperlik kullanabiliriz. Şömine aksesuarları yanmaz malzemelerden imal edilirler.

Şömine Odun kabları

Şömine Odun kabları

Genel olarak şömine aksesuarları için kullanılan malzemeler ; çelik, pirinç, demir ve ferforje gibi sağlam ve yanmaz malzemelerdir. Demir şömine aksesuarları nikelaj kaplamalar ya da antrasit kaplamalı olarak yapılandırılabilir.

Şömine Körük

Şömine Körük

Kullanacağınız aletlerin arasında en çok lazım olacak ocak demiri, köseği ya da karağı isimi verilen uzun demir çucuk ihtiyaç duyacağınız önemli malzemelerdir. Bu demir çubuğun kullanımı “şömine” yanarken karıştırmaktır. Şömine maşaları, odun kesme pensi, faraş, kürek, şömine aletlerini yerleştirme demirleri, odun sepetleri, şömine borusu, şömine çakmakları, şömine cam siperlik, şömine camı, şömine metal siperlik gibi diğer malzemelerde ihtiyaç duyulacak aletler arasında yer almaktadır.

Maşa ve Kürek Takımları

Maşa ve Kürek Takımları

Şömine Aksesuarları Fiyatları aletlerin kalitesine ve kullanılan malzemelere göre değişir. şömine aksesuarları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder